Dzienna dawka kalorii: ok. 1800 kcal
Dzienna dawka białka: ok. 75g, węglowodanów ok. 250g , tłuszczów ok. 50g
Zobacz także: Ile i co jeść przed dużym wysiłkiem fizycznym?
ZESTAW 1
ŚNIADANIE
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
Mleko pogrzać z miodem i zmieszać z płatkami. |
II ŚNIADANIE
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
OBIAD
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
PODWIECZOREK
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
KOLACJA
Kanapki z serem i sałatką |
|
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
§ Grahamka (60g) § 2 plastry sera twarogowego chudego (80g) § Liście sałaty § Średni pomidor (150g) § Łyżka oliwy |
Pieczywo obłożyć sałatą i serem. Zjeść z surówką z pomidora, sałaty i oliwy. |
ZESTAW 2
ŚNIADANIE
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
II ŚNIADANIE
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
OBIAD
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
PODWIECZOREK
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
Składniki zmiksować |
KOLACJA
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
ZESTAW 3
ŚNIADANIE
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
Płatki zalać wrzątkiem i chwilę pogotować dodać rodzynki i chwilę pogotować (aż woda odparuje). Dodać utarte jabłko i mleko. |
II ŚNIADANIE
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
OBIAD
Indyk po bolońsku |
|
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
§ 50g (sucha masa) makaronu spagetti § 100g filetu z piersi indyka § pół małej cukinii (150g) § mała cebula (50g) § średni pomidor (150g) lub pół puszki pomidorów (posiekanych) § Łyżka koncentratu pomidorowego § Ząbek czosnku § Łyżka oleju rzepakowego § zielenina (natka pietruszki) § przyprawy: szczypta, soli, pieprzu, ewentualnie ulubione zioła. |
Na patelni poddusić posiekaną cebulę z czosnkiem, dodać mielonego lub drobno posiekanego indyka i smażyć 5 minut. Dodać pomidory i przecier i dusić 10 min. Dodać drobno pokrojoną cukinie i dusić jeszcze parę minut, doprawić do smaku. Podać z makaronem, posypane pietruszką. |
Zobacz także: Dieta dla aktywnych
PODWIECZOREK
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
KOLACJA
Kanapki z serem i sałatką |
|
Produkty i gramatury |
Sposób przygotowania |
§ Grahamka (60g) § Łyżeczka margaryny § 2 plastry sera twarogowego chudego (80g) § Liście sałaty § Kilka rzodkiewek § Kawałek ogórka zielonego § 2 łyżki jogurtu naturalnego |
Pieczywo, posmarować margaryną i obłożyć serem. Zjeść z surówką z rozdrobnionych warzyw i jogurtu. |