POLECAMY

Prośba o interpretację wyników badań

napisał/a: Dziuniek1, 2016-05-05 20:34
Witam !

Piszę w imieniu żony, która martwi się bo ma następujące wyniki badań krwi:

Morfologia krwi obwodowej z rozmazem
Leukocyty 3,38 (norma 4,0 - 10,0)
Erytrocyty 4,07 (norma 3,8 - 5,4)
Hemoglobina 12,3 (norma 12,0 - 16,0)
Hematokryt% 35,5 (norma 37,0 - 47,0)
MCV 87,2 (norma 80,0 - 100,0)
MCH 30,2 (norma 27,0 - 31,0)
MCHC 34,6 (norma 32,0 - 36,0)
Płytki krwi 287 (norma 130 - 400)
P-LCR 35,9 (norma 13,0 - 43,0)
RDW-CV 13,0 (norma 11,5 - 16,0)

Mikroskopowy rozmaz krwi
NEU% 41,7 (norma 30,0 - 70,0)
EO% 3,6 (norma 0,0 - 6,0)
BASO% 0,6 (norma 0,0 - 6,0)
LYM% 42,9 (norma 20,0 - 50,0)
MONO% 11,2 (norma 0,0 - 14,0)
LYMPH# 1,5 (norma 1,0 - 3,7)
NEUT# 1,4 (norma 1,5 - 7,0)
MONO# 0,4 (norma 0,0 - 1,0)
EO# 0,1 (norma 0,0 - 0,4)
BASO# 0,0 (norma 0,0 - 0,1)

Cholesterol całkowity 160 mg/dl (norma 115 - 190)
HDL 54 mg/dl (norma >45)
LDL 97 mg/dl

Czy niektóre zbyt niskie wyniki, które zaznaczyłem mogą być objawem problemów hormonalnych, bezsenności ? Proszę o odpowiedz.