POLECAMY

Inerpretacja wynikow w podejrzeniu rakowiaka lub raka

napisał/a: Lucia75, 2015-01-01 17:39
Witam mam 39 lat
Od maja 2014 leczę sie na niedoczynność tarczycy > pierwszy wynik tsh- 3,95)( norma do 5) Ft3-2,93(2.57-4,43) Ft4-1 (0.93-1,7)ATPO 52,3 (do 34) . Zgłosiłam sie do lekarza ze względu na uderzenia gorąca, poranne poty , opuchniecie twarzy, bóle stawów wzrost wagi ok 10 kg na przełomie roku bóle brzucha z naprzemiennymi biegunkami i zaparciami
Zaczynałam leczenie od euthyrox 25 obecnie ma 50 - tsh 1,3(0,25-5) ft4-17,6(9-20)
dolegliwości ustały
w miedzy czasie miałam problemy z żołądkiem ( zgaga odbijanie bol) zrobiłam gastroskopie
dgn zapalenie błony śluzowej i polipy żołądka ( jeden ok 3 mm został usunięty drugi 6-7 mm pozostał pobrano z niego tylko wycinek)|
wynik bad hist-at: Pod normotypowa błona śluzową obecne jest ognisko proliferacji anaplastycznych komórek gruczołowych
Gastritis chronica nonactiva gradu levi