POLECAMY

Bardzo złe wyniki

napisał/a: jjj3 , 2010-11-27 11:29
Nie wiem dlaczego mam takie złe wyniki. Odżywiam sie normalnie, nigdy sie nie odchudzałam.
Morfologia
WBC[tys./ul] 4.1(4.6-10.2)

Lym%[%] 34.9
Mid%[%] 11.6
GRA%[%] 53.5

RBC[mln/ul] 4.19 (4.04-5.48)
HGB[g/dl] 7.5(12.3-16.2)
HCT[%] 25,7 (37.7-47.9)
MCV[fl] 61 (81-97)
MCH[pg] 17.9 (27.0-31.2)
MCHC[g/dl] 29.2 (31.8-35.4)
RDW[%] 18.9 (11.6-14.8)

PLT[tys./ul] 448 (142-424)
MPV[fl] 9.0 (6.0-13.0)


Nie mam na to wyjaśnienia...
wiem tylko ż ez miesiac temu skonczyłam brać antybiotyk....
moze to być powodem-zażywanie antybiotyku?
Po antybiotyku miałam rózne problemy...było mi niedobrze, miałam zatwardzenia, kaciki w ustach mi sie porobiły, pleśniawki na języku.
Tylko nie wiem czy antybiotyk ma cos wspolnego z morfiologią?
napisał/a: dominika2505 , 2010-11-27 14:47
Wygląda na niedokrwistość z niedoboru żelaza. Należało by oznaczyć żelazo, ferrytyne i jeśli przyczyna sie potwierdzi rozpocząć suplementacje żelazem. Pozdr