Żółty kuskus ekspresowy

Poszatkowana cebulę przesmaż (na szklisto) na oliwie w głębokim rondlu. Pod koniec smażenia dodaj łyżeczkę kurkumy. Dodaj warzywa z mrożonki, zalej bulionem lub gorącą wodą ...
/ 19.08.2008 00:08

Składniki
1 opakowanie mrożonki fit Mix Dyniowy
1 szklanka kaszki KUSKUS
1 cebula
1 kawałek imbiru
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka masła
500 ml bulionu lub wody
1 łyżeczka kurkumy
sól i pieprz do smaku
pęczek pietruszki, listki sałaty kruchej

Sposób przygotowania
Poszatkowana cebulę przesmaż (na szklisto) na oliwie w głębokim rondlu. Pod koniec smażenia dodaj łyżeczkę kurkumy. Dodaj warzywa z mrożonki, zalej bulionem lub gorącą wodą (jeśli ma być bardzo dietetyczny), dodaj poszatkowany czosnek i i imbir (ok 1 cm), odrobinę soli - duś pod przykryciem, aż warzywa bedą prawie miękkie (ok 5 min) .
Zdejmij rondel z ognia, wsyp 1 szklankę kaszki, dodaj łyżeczkę masła, przypraw solą i pieprzem i odstaw pod przykryciem na 5 minut.
Przed podaniem wymieszaj z poszatkowaną pietruszką. Podawaj na listkach sałaty - dekoruj listkami pietruszki. Może stanowić samodzielne danie FIT lub jako dodatek do mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA