zoltko idealnie na srodku
napisał/a:
~Łukasz_'mistrzu'_Jabłoński
2007-04-15 18:29
Pewnie juz bylo ale moze mi przypomnicie jak zrobic jaja na twardo zeby
było zółtko idealnie na środku ?
Widzialem kiedys na TV.kuchnia albo na tvn style ale nie pamietam :D
było zółtko idealnie na środku ?
Widzialem kiedys na TV.kuchnia albo na tvn style ale nie pamietam :D
napisał/a:
~Kropelkaa"
2007-04-15 22:54
Użytkownik "Łukasz 'mistrzu' Jabłoński"
napisał w wiadomości news:evtjvg$c1m$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Pewnie juz bylo ale moze mi przypomnicie jak zrobic jaja na twardo zeby
> było zółtko idealnie na środku ?
> Widzialem kiedys na TV.kuchnia albo na tvn style ale nie pamietam :D
W kuchnia.tv ta okropna kobieta (sorki ale te wstawki byly okropne) mowila
ze jajko powinno byc wrzucone do gotujacej sie wody. I nie jestem pewna ale
chyba powinno miec wczesniej temperature pokojowa.
Pozdrawiam milosnikow kuchnia.tv
Kropelka
napisał/a:
~Monika"
2007-04-16 12:36
On 15 Kwi, 18:29, Łukasz 'mistrzu' Jabłoński
wrote:
> Pewnie juz bylo ale moze mi przypomnicie jak zrobic jaja na twardo zeby
> było zółtko idealnie na środku ?
> Widzialem kiedys na TV.kuchnia albo na tvn style ale nie pamietam :D
Widziałam to ze sto razy (na przemian z masłem i śmietaną więc
pamiętam brrr). Jajko musi mieć temperaturę pokojową, wkładamy do
wrzątku, gotujemy 10 minut. Tyle teoria. W praktyce jak tak zrobiłam,
żółtka nadal były gdzie chciały.
Może jajka od "dziobanych" kurek są niezdyscyplinowane :))))
wrote:
> Pewnie juz bylo ale moze mi przypomnicie jak zrobic jaja na twardo zeby
> było zółtko idealnie na środku ?
> Widzialem kiedys na TV.kuchnia albo na tvn style ale nie pamietam :D
Widziałam to ze sto razy (na przemian z masłem i śmietaną więc
pamiętam brrr). Jajko musi mieć temperaturę pokojową, wkładamy do
wrzątku, gotujemy 10 minut. Tyle teoria. W praktyce jak tak zrobiłam,
żółtka nadal były gdzie chciały.
Może jajka od "dziobanych" kurek są niezdyscyplinowane :))))
napisał/a:
~Panslavista"
2007-04-16 12:42
"Monika" wrote in message
On 15 Kwi, 18:29, Łukasz 'mistrzu' Jabłoński
wrote:
> Pewnie juz bylo ale moze mi przypomnicie jak zrobic jaja na twardo zeby
> było zółtko idealnie na środku ?
> Widzialem kiedys na TV.kuchnia albo na tvn style ale nie pamietam :D
Widziałam to ze sto razy (na przemian z masłem i śmietaną więc
pamiętam brrr). Jajko musi mieć temperaturę pokojową, wkładamy do
wrzątku, gotujemy 10 minut. Tyle teoria. W praktyce jak tak zrobiłam,
żółtka nadal były gdzie chciały.
Może jajka od "dziobanych" kurek są niezdyscyplinowane :))))
raczej powinny być umieszczone w koszyczku do gotowania swoją osią wzdłużną
w pionie - komorami powietrznymi do góry i muszą być świeże.