Uzyskanie mocno chrupiacej skorki na chlebie wlasnej roboty

napisał/a: ~Polon" 2008-08-14 12:33
Witam

Upieklem wlasnie 4ty chleb w mojej krotkiej karierze.

Pyszne sa te moje chlebki ale nie udaje mi sie osiagnac prawdziwie
chrupiacej skorki.

Cos tam chrupie ale to nie jest to co by byc moglo

Moj przepis na chleb to:

- woda
- cukier
- sol
- maka
- jakies dodatki np. czosnek
- drozdze w proszku

czy musze dodac cos jeszcze aby moja skorka byla bardziej chrupiaca?

dziekuje

Polon

napisał/a: ~Panslavista 2008-08-14 12:39
On 14 Sie, 12:33, "Polon" wrote:
> Witam
>
> Upieklem wlasnie 4ty chleb w mojej krotkiej karierze.
>
> Pyszne sa te moje chlebki ale nie udaje mi sie osiagnac prawdziwie
> chrupiacej skorki.
>
> Cos tam chrupie ale to nie jest to co by byc moglo
>
> Moj przepis na chleb to:
>
> - woda
> - cukier
> - sol
> - maka
> - jakies dodatki np. czosnek
> - drozdze w proszku
>
> czy musze dodac cos jeszcze aby moja skorka byla bardziej chrupiaca?
>
> dziekuje
>
> Polon

Jeżeli z automatu - ustawić na ciemną skórkę, dodać 4 łyżeczki cukru
(chleb 1250g), posmarować wodą (może być osłodzona) pod koniec
pieczenia.