Sernik...nieszczęście...
napisał/a:
~Danka
2007-12-23 16:35
Witam,
Co zrobić żeby nie opadał?
Danka
Co zrobić żeby nie opadał?
Danka
napisał/a:
~Panslavista"
2007-12-23 16:43
"Danka" wrote in message
> Witam,
>
> Co zrobić żeby nie opadał?
>
> Danka
Zawsze trochę opada. Znaczy ser za słabo odciśnięty, gdy za dużo - zbyt
szybko upieczony - za gorący piec.
napisał/a:
~Bbjk
2007-12-23 16:52
Danka pisze:
> Co zrobić żeby nie opadał?
Jeśli już upiekłaś i opadł, to nic, najwyżej odkrój ostrym nożem to
wyższe przy brzegu, by została płaska powierzchnia, a cały polej
czekoladą, czy lukrem czekoladowym, to zamaskujesz ślady operacji. W
przyszłości zaraz po upieczeniu okrój nożem brzegi od tortownicy, wtedy
opadnie równomiernie. Normalnie opada trochę, niewiele - i tym nie
należy się przejmować, nie powinien bardzo spektakularnie.
Robiąc go uważaj, by piana była bardzo sztywno ubita, a po upieczeniu i
okrojeniu brzegów od blachy zostaw go na trochę w piekarniku, niech tam
podstygnie.
--
BBjk
> Co zrobić żeby nie opadał?
Jeśli już upiekłaś i opadł, to nic, najwyżej odkrój ostrym nożem to
wyższe przy brzegu, by została płaska powierzchnia, a cały polej
czekoladą, czy lukrem czekoladowym, to zamaskujesz ślady operacji. W
przyszłości zaraz po upieczeniu okrój nożem brzegi od tortownicy, wtedy
opadnie równomiernie. Normalnie opada trochę, niewiele - i tym nie
należy się przejmować, nie powinien bardzo spektakularnie.
Robiąc go uważaj, by piana była bardzo sztywno ubita, a po upieczeniu i
okrojeniu brzegów od blachy zostaw go na trochę w piekarniku, niech tam
podstygnie.
--
BBjk