Ciasto owocowe Magdy Bassett a maka self rising
napisał/a:
~cherokee
2007-07-05 12:18
Chce zrobic ciasto z przepisu
http://www.rysch.com/kuchnia/ciasto_owocowe.htm, ale mam problem - jak
uzyje make self rising, teoretycznie z proszkiem w srodku, to juz chyba
nie musze dodawac go osobno, czy tak? Nie chce,zeby mi ciasto smakowalo,
jak proszek do prania, a po zwykla make z wielkim brzucholem nie chce mi
sie ganiac.
pozdr
cherokee
http://www.rysch.com/kuchnia/ciasto_owocowe.htm, ale mam problem - jak
uzyje make self rising, teoretycznie z proszkiem w srodku, to juz chyba
nie musze dodawac go osobno, czy tak? Nie chce,zeby mi ciasto smakowalo,
jak proszek do prania, a po zwykla make z wielkim brzucholem nie chce mi
sie ganiac.
pozdr
cherokee
napisał/a:
~martertor"
2007-07-05 12:30
Użytkownik "cherokee" napisał w wiadomości
> Chce zrobic ciasto z przepisu
> http://www.rysch.com/kuchnia/ciasto_owocowe.htm,
Toż to straszny gniot to ciasto
eni
napisał/a:
~cherokee
2007-07-05 12:35
martertor wrote:
> Toż to straszny gniot to ciasto
A cos na temat moze?
cher.
> Toż to straszny gniot to ciasto
A cos na temat moze?
cher.
napisał/a:
~martertor"
2007-07-05 13:05
Uzytkownik "cherokee" napisal w wiadomosci
> martertor wrote:
>
>> Toż to straszny gniot to ciasto
>
> A cos na temat moze?
>
Twoje pytania droga czikiriki dotycza maki irlandzkiej (czy gdzie tam jestes
na tej swojej emigracji)
nie znam sie na tym, wiec sie nie wypowiadam
mozemy w zamian pogawedzic o kolacyjce w La Scali ;-P
eni
napisał/a:
~Magdalena Bassett
2007-07-05 17:06
cherokee wrote:
> Chce zrobic ciasto z przepisu
> http://www.rysch.com/kuchnia/ciasto_owocowe.htm, ale mam problem - jak
> uzyje make self rising, teoretycznie z proszkiem w srodku, to juz chyba
> nie musze dodawac go osobno, czy tak? Nie chce,zeby mi ciasto smakowalo,
> jak proszek do prania, a po zwykla make z wielkim brzucholem nie chce mi
> sie ganiac.
>
> pozdr
>
> cherokee
W zasadzie tak, ale ja nie wiem, jaka jest proporcja proszku w
self-rising flour, i czy to jest proszek, czy raczej soda, co zmienia
obraz rzeczy. Definitywnie nie dodawalabym proszku do self-rising flour.
A jak chcesz, to podam Ci przepis na wspaniale scones, ktorymi
oczarujesz nawet Irlandczykow.
MB
> Chce zrobic ciasto z przepisu
> http://www.rysch.com/kuchnia/ciasto_owocowe.htm, ale mam problem - jak
> uzyje make self rising, teoretycznie z proszkiem w srodku, to juz chyba
> nie musze dodawac go osobno, czy tak? Nie chce,zeby mi ciasto smakowalo,
> jak proszek do prania, a po zwykla make z wielkim brzucholem nie chce mi
> sie ganiac.
>
> pozdr
>
> cherokee
W zasadzie tak, ale ja nie wiem, jaka jest proporcja proszku w
self-rising flour, i czy to jest proszek, czy raczej soda, co zmienia
obraz rzeczy. Definitywnie nie dodawalabym proszku do self-rising flour.
A jak chcesz, to podam Ci przepis na wspaniale scones, ktorymi
oczarujesz nawet Irlandczykow.
MB
napisał/a:
~Magdalena Bassett
2007-07-05 17:31
cherokee wrote:
> Chce zrobic ciasto z przepisu
> http://www.rysch.com/kuchnia/ciasto_owocowe.htm, ale mam problem - jak
Przejrzalam ten przepis i nie wiem, dlaczego autorka strony nazywa go
moim przepisem, bo wszystko jest pozmieniane, szczegolnie proporcje! Ja
nigdy nie podaje przepisow w "szklankach", zawsze albo w gramach, albo w
"cups". Jesli chodzi o przepis na moje ciasto owocowe, np. tu znajdziesz
prawidlowy przepis:
http://www.puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1913
albo tu:
http://www.kuchnia.bytow.pl/index.php?menu=czytaj&nr=6968
> Chce zrobic ciasto z przepisu
> http://www.rysch.com/kuchnia/ciasto_owocowe.htm, ale mam problem - jak
Przejrzalam ten przepis i nie wiem, dlaczego autorka strony nazywa go
moim przepisem, bo wszystko jest pozmieniane, szczegolnie proporcje! Ja
nigdy nie podaje przepisow w "szklankach", zawsze albo w gramach, albo w
"cups". Jesli chodzi o przepis na moje ciasto owocowe, np. tu znajdziesz
prawidlowy przepis:
http://www.puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1913
albo tu:
http://www.kuchnia.bytow.pl/index.php?menu=czytaj&nr=6968
napisał/a:
~siliana ."
2007-07-05 22:25
Magdalena Bassett napisał(a):
rany, jak to dobrzew, ze Magda jeszcze tu zaglada:) Magda, ja ciagle robie
twoja pomidorowke!!!:)
--
rany, jak to dobrzew, ze Magda jeszcze tu zaglada:) Magda, ja ciagle robie
twoja pomidorowke!!!:)
--
napisał/a:
~Magdalena Bassett
2007-07-06 00:17
siliana . wrote:
> Magdalena Bassett napisał(a):
>
> rany, jak to dobrzew, ze Magda jeszcze tu zaglada:) Magda, ja ciagle robie
> twoja pomidorowke!!!:)
>
Dzieki, bardzo mi milo
MB
> Magdalena Bassett napisał(a):
>
> rany, jak to dobrzew, ze Magda jeszcze tu zaglada:) Magda, ja ciagle robie
> twoja pomidorowke!!!:)
>
Dzieki, bardzo mi milo
MB
napisał/a:
~cherokee
2007-07-06 08:54
Magdalena Bassett wrote:
> Jesli chodzi o przepis na moje ciasto owocowe, np. tu znajdziesz
> prawidlowy przepis
Wlasnie ostatecznie zrobilam z tego przepisu, bo mam tortownice akurat o
takim wymiarze:) Ma;ka self rising sie sprawdza jak nalezy, brzoskwinie z
puszki równiez, jajka byly male to dalam 3 i jest pyyychaaaa:)Akurat
teraz jem na sniadanie z kawa; bezkofeinowa; (cóz, uroki cia;zy). Przepis
na scones dawaj rzecz jasna, bede czestowac Brytyjczyków, Irlandczyka
znam jednego:)
Pozdrawiam
cherokee
> Jesli chodzi o przepis na moje ciasto owocowe, np. tu znajdziesz
> prawidlowy przepis
Wlasnie ostatecznie zrobilam z tego przepisu, bo mam tortownice akurat o
takim wymiarze:) Ma;ka self rising sie sprawdza jak nalezy, brzoskwinie z
puszki równiez, jajka byly male to dalam 3 i jest pyyychaaaa:)Akurat
teraz jem na sniadanie z kawa; bezkofeinowa; (cóz, uroki cia;zy). Przepis
na scones dawaj rzecz jasna, bede czestowac Brytyjczyków, Irlandczyka
znam jednego:)
Pozdrawiam
cherokee
napisał/a:
~MONI|
2007-07-07 10:22
> A jak chcesz, to podam Ci przepis na wspaniale scones, ktorymi
> oczarujesz nawet Irlandczykow.
>
> MB
Bardzo prosze o przepis, chetnie cos nowego wypróbuje
Pozdrawiam
Monika
napisał/a:
~Magdalena Bassett
2007-07-07 17:48
MONI|
>>A jak chcesz, to podam Ci przepis na wspaniale scones, ktorymi
>>oczarujesz nawet Irlandczykow.
>>
>>MB
>
>
> Bardzo prosze o przepis, chetnie cos nowego wypróbuje
>
> Pozdrawiam
>
> Monika
>
>
Podalam w osobnym watku.
MB
>>A jak chcesz, to podam Ci przepis na wspaniale scones, ktorymi
>>oczarujesz nawet Irlandczykow.
>>
>>MB
>
>
> Bardzo prosze o przepis, chetnie cos nowego wypróbuje
>
> Pozdrawiam
>
> Monika
>
>
Podalam w osobnym watku.
MB
napisał/a:
~martertor"
2007-07-10 14:47
Użytkownik "Magdalena Bassett" napisał w
wiadomości news:138vddkqtbeoe01@corp.supernews.com...
>> Bardzo prosze o przepis, chetnie cos nowego wypróbuje
>
> Podalam w osobnym watku.
> MB
czyli odpierdulze sie
eni