Na śniadanie proponuję kaszkę mleczno-ryzową z jabłkami, kromkę chleba ciemnego z masełkiem i pomidorkiem.
Na drugie śniadanie podaj jogurcik dla dzieci i soczek przecierowy marchewkowo- jabłkowy.
Na obiad proponuję zupę – krem z brokułów i pulpeciki z indyka z porcją ryżu i surówkę z marchewki.
Na podwieczorek przygotujmy kisiel, dodajmy małego banana.
Kolacja powinna być lekko strawna ale sycąca, tak by maluch nie obudził się w nocy z głodnym brzuszkiem. Podajmy więc kanapkę z wędliną drobiową i herbatkę dla dzieci.
Inne menu. Na śniadanie podajemy kromkę chleba ciemnego z szyneczką ogórkiem, herbatkę dziecięcą owocową i jajko na twardo.
Na drugie śniadanie proponuję serek homogenizowany dla dzieci i soczek przebierowo marchewkowo-brzoskwniowy.
Na obiad podajmy zupę pomidorową z makaronem i mięskiem, do tego placki ziemniaczane.
Podwieczorek to budyń na mleku modyfikowanym.
Na kolację przygotujmy szklankę mleka modyfikowanego i kanapkę z serem żółtym.
Propozycja innego jadłospisu. Na śniadanie płatki owsiane na mleku modyfikowanym, mały banan i soczek przecierowy marchewkowy.
Na drugie śniadanie podajemy kromeczkę bułki z masełkiem i szyneczką, do tego herbatka.
Na obiadek propozycja jest taka: rosołek z ryżem (ja to nazywam zupką ryżowa) , do tego gulasz z mięsa z szynki i kasza gryczana, surówka z kapusty kiszonej z marchewką.
Na podwieczorek podajmy owocową sałatkę.
Na kolację na przykład racuszki z jabłkami i herbatkę owocową dla dzieci.