Wojskowa grochówka

Wieprzowinę, kiełbasę i boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć...
/ 17.08.2007 22:26

Składniki

  • 60 dag grochu (najlepiej łuskanego)
  • 30 dag mięsa wieprzowego
  • 40 dag boczku wędzonego
  • 30 dag kiełbasy

  • 20 dag marchwi
  • 40 dag ziemniaków
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • liść laurowy
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • pieprz, sól
  • natka pietruszki
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania

Wieprzowinę, kiełbasę i boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Dodać do grochu. Warzywa pokroić w kosteczkę i również dodać do grochu. Dodać przyprawy. Ugotować do miękkości warzyw. Natkę pietruszki pokroić i dodać po ugotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA