Chłodnik szczawiowy na serwatce

Nowy sposób na zupę szczawiową. Wypróbuj!

DRUKUJ PRZEPIS
Chłodnik szczawiowy na serwatce
Fotolia
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag młodego szczawiu
  • 3 szklanki serwatki
  • łyżka mąki
  • szklanka gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • 4 jajka na twardo
Zupa szczawiowa - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Zagotować serwatkę. Mąkę rozprowadzić z małą ilością wody. Zagęścić serwatkę. Ostudzić.
  2. Zmiksować szczaw. Poddusić we własnym sosie. Schłodzić. Wymieszać szczaw z serwatką i śmietaną.
  3. Wsypać koperek. Posolić.
  4. Chłodnik szczawiowy z serwatką wstawić do lodówki na cztery godziny.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
aga/3 lata temu
Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu...mniam!
Beatka/3 lata temu
Chłodnik szczawiowy, pycha!