Szpinak z łososiem

Szpinak z łososiem to danie dla każdej osoby, która dba o linię, zdrową cerę i kocha gotować. Sprawdź przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Szpinak z łososiem
A. Rogalski
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 150 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 dag wędzonego łososia
  • 1 biały grejpfrut
  • 1 czerwona cebula
  • 15 dag liści szpinaku
Sos:
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki wina
  • łyżka soku z cytryny
  • ząbek czosnku
  • posiekana natka
  • sól, pieprz
Sałatka świąteczna z ziemniakami, brokułami i łososiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Grejpfrut oczyść i wykrój z miąższu fileciki. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Szpinak opłucz, osącz, odetnij korzonki. Ułóż na półmisku. Dodaj cebulę i grejpfruta. Na wierzchu ułóż cienkie plastry łososia.
  2. Przygotuj sos z podanych składników. Polej nim sałatkę i od razu podawaj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)