Sałatka fasolowa z awokado

Pełna witamin prosta i szybka sałatka - idealna na wieczorną przekąskę!

DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka fasolowa z awokado
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 180 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • po puszce fasoli białej i czerwonej
  • 3 pomidory
  • po pół strąka papryki zielonej i czerwonej
  • czerwona cebula
  • awokado
  • cytryna
  • świeża kolendra
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka kropel tabasco
  • sól
  • pieprz
Sałatka z dynią - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Fasolkę wylej na sito, przelej zimną wodą, osącz. Pomidory i paprykę umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę lub krążki.
  2. Awokado obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny by nie ściemniało. Kolendrę opłucz, osącz, posiekaj.
  3. Czosnek posiekaj, wymieszaj z pozostałym sokiem z cytryny, oliwą i tabasco.
  4. Składniki sałatki fasolowej z awokado wymieszaj z sosem, dopraw do smaku.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)