SOS KULECZKOWY
napisał/a:
dzionek
2012-07-22 20:06
BLOG Jedz i pij na zdrowie...
Potrzebujemy:
- ok 30 dkg miesa mielonego z indyka
- 2 kolorowe papryki
- 1 duża cebula
- 4 pieczarki
- bulionetka Knor bez glutaminianu sodu wołowa
- curry, ząbek czosnku, sól, pieprz, fruktoza, lub syrop z agawy
*Wykonanie*
W głębokiej patelni podsmażamy na oliwie z oliwek (3 łyżki) pokrojone warzywa. Dodajemy bulionetkę i podlewamy szklanką wody. Zanim się zagotuje mieszamy w misce mięso mielone z przyprawami: *łyżeczka curry* 2łyżeczki przyprawy do kurczaka Kamis* łyżka czosnku niedźwiedziego lub natki pietruszki. Do wywaru z warzywami wkładamy małą łyżeczką mini porcje mięsa. W ten sposób powstaje sos z małymi mięsnymi kuleczkami. Gdy warzywa są miękkie i mięso ugotowane, wciskamy czosnek, doprawiamy do smaku solą i fruktozą, a na koniec zagęszczamy sos wodą z mąką orkiszową.
Potrzebujemy:
- ok 30 dkg miesa mielonego z indyka
- 2 kolorowe papryki
- 1 duża cebula
- 4 pieczarki
- bulionetka Knor bez glutaminianu sodu wołowa
- curry, ząbek czosnku, sól, pieprz, fruktoza, lub syrop z agawy
*Wykonanie*
W głębokiej patelni podsmażamy na oliwie z oliwek (3 łyżki) pokrojone warzywa. Dodajemy bulionetkę i podlewamy szklanką wody. Zanim się zagotuje mieszamy w misce mięso mielone z przyprawami: *łyżeczka curry* 2łyżeczki przyprawy do kurczaka Kamis* łyżka czosnku niedźwiedziego lub natki pietruszki. Do wywaru z warzywami wkładamy małą łyżeczką mini porcje mięsa. W ten sposób powstaje sos z małymi mięsnymi kuleczkami. Gdy warzywa są miękkie i mięso ugotowane, wciskamy czosnek, doprawiamy do smaku solą i fruktozą, a na koniec zagęszczamy sos wodą z mąką orkiszową.
napisał/a:
Zea_mays
2012-08-04 08:35
czyżby? więc po co ta bulionetka?
napisał/a:
krasnolud1
2012-08-04 09:32
to chyba ma być reklama swojego bloga w innych wątkach też się powtarza