SOS KULECZKOWY

napisał/a: dzionek 2012-07-22 20:06
BLOG Jedz i pij na zdrowie...

Potrzebujemy:
- ok 30 dkg miesa mielonego z indyka
- 2 kolorowe papryki
- 1 duża cebula
- 4 pieczarki
- bulionetka Knor bez glutaminianu sodu wołowa
- curry, ząbek czosnku, sól, pieprz, fruktoza, lub syrop z agawy
*Wykonanie*
W głębokiej patelni podsmażamy na oliwie z oliwek (3 łyżki) pokrojone warzywa. Dodajemy bulionetkę i podlewamy szklanką wody. Zanim się zagotuje mieszamy w misce mięso mielone z przyprawami: *łyżeczka curry* 2łyżeczki przyprawy do kurczaka Kamis* łyżka czosnku niedźwiedziego lub natki pietruszki. Do wywaru z warzywami wkładamy małą łyżeczką mini porcje mięsa. W ten sposób powstaje sos z małymi mięsnymi kuleczkami. Gdy warzywa są miękkie i mięso ugotowane, wciskamy czosnek, doprawiamy do smaku solą i fruktozą, a na koniec zagęszczamy sos wodą z mąką orkiszową.
napisał/a: Zea_mays 2012-08-04 08:35
dzionek napisal(a):BLOG Jedz i pij na zdrowie...

czyżby? więc po co ta bulionetka?
napisał/a: krasnolud1 2012-08-04 09:32
Zea_mays napisal(a):czyżby? więc po co ta bulionetka?
to chyba ma być reklama swojego bloga w innych wątkach też się powtarza