Co można zrobić ze schabem?

napisał/a: black_rose 2008-04-01 14:59
Mam ładny kawałek schabu i zastanawiam się co z nim zrobić fajnego do jedzenia... Macie jakieś pomysły?
napisał/a: vincentXvega 2008-04-01 15:01
ugotować,usmażyć,upiec,zamarynować,poddusić, grilować, w końcu zjeść...:)
napisał/a: black_rose 2008-04-02 13:59
albo podzielić się z kotami, hehe ;)
Wszystko brzmi pięknie, tylko pomysłu na konkrety brak :(
napisał/a: vincentXvega 2008-04-02 14:01
koty wolą ryby,a ile masz tego schabu??:)
napisał/a: black_rose 2008-04-07 13:44
moje koty jeśli już rybę, to tylko smażoną, surowej nie tkną ;)

A schabu - teraz już zamrożonego - mam 2kg kawałek.
napisał/a: ania14 2008-05-02 14:05
Jak mam schab to najprostszej zrobić schabowych, ale mam też inny przepis. Schab pokroić na kawałki, roztłuc jak na kotlety, posolić. Pieczarki zestrzeć na tarce, udusić z dodatkiem masła. Na roztłuczone kotlety układac plasterek sera żółtego, troche pieczarek uduszonych, zawinać i spiać wykałaczką. Potem obtaczać w jajku, w bułce tartej i usmarzyć na patelni, na małym ogniu na kolor złoty. Najlepsze są z ziemiakami. Polecam, muj maz nie moze się odjeś od nich.
Monika1984r
napisał/a: Monika1984r 2008-05-02 14:33
rozbij tłuczkiem mięsko
posmaruj musztarda tak troszkę połóż pokrojonego w kosteczkę ogórka kiszonego możesz tez dać ocupinkę cebulki pokrój tez w kosteczkę słoninkę posyp przyprawami zroluj zepnij wykałaczką lub nitka przesmaż nie panieruj czasami
ma być gole mięsko przesmaż do garnka i gotuj do miękkości
Monika1984r
napisał/a: Monika1984r 2008-05-02 14:33
super przepis i smaczny i szybciuto zrobisz a do tego jeszcze sosik mozesz zrobic i bedzie super
magwiz
napisał/a: magwiz 2008-05-02 23:17
vincent napisal(a):koty wolą ryby,a ile masz tego schabu??:)


Vincent, a byś się zdziawił jakie to koty potrafią być wybredne! Są takie co ryby nie tkną i wolałyby taki schabik, albo szyneczkę, bo ładniej pachnie!:D;)
napisał/a: justy123 2012-01-05 04:34
ostatnio jadłam schab zapiekany z serem. wyglądał na podsmażony w panierce z bułki tartej i parmezanu, nacięty a w nacięcia był wsadzony ser żółty. Potem wsadzono mięsko do piekarnika i zapieczono. było pycha.
napisał/a: Eiger 2012-01-16 21:35
polecam przepisy http://schabpieczony.pl doskonały na zimno jak i na ciepło.
napisał/a: Eiger 2012-01-16 21:36
do dań mięsnych najlepiej pasują http://surowkidoobiadu.blogspot.com polecam