Konfitura z malin i truskawek

Prawdziwa pychotka!

DRUKUJ PRZEPIS
Konfitura z malin i truskawek
A. Rogalski
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag malin
  • 60 dag truskawek
  • 80 dag cukru
  • 3 łyżki rumu
  • sok z cytryny
Dżem jabłkowo-gruszkowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. 40 dag malin i 60 dag pokrojonych truskawek włóż do garnka, zasyp 80 dag cukru, smaż, mieszając co jakiś czas, ok. 40 min. Odstaw na noc do lodówki.
  2. Następnego dnia owoce zagotuj i smaż 40 min. Dodaj 3 łyżki rumu i sok z cytryny.
  3. Konfiturę z malin i truskawek przełóż do słoików i pasteryzuj 15 min w gorącym piekarniku.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)