Tymbaliki ze szpinakiem

Szpinakowo-ziemniaczana potrawa z pewnością przypadnie ci do gustu!

DRUKUJ PRZEPIS
Tymbaliki ze szpinakiem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 65 min
Ilość kalorii: 270 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 50 dag ugotowanych ziemniaków
  • 15 dag ugotowanej marchwi
  • 40 dag rozmrożonego i osączonego szpinaku w liściach
  • 2 duże jajka
  • łyżka kremówki
  • 2 łyżki mąki
  • łyżka masła
  • ząbek czosnku
  • 5 dag tartego sera
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • biały pieprz
  • masło do foremek
  • bułka tarta
Ziemniaki w mundurkach - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki i marchew ostudź, dodaj ser, kremówkę, masło, jajka, mąkę,  zmiksuj. Dopraw gałką, solą i pieprzem.
  2. Szpinak wymieszaj z roztartym czosnkiem i 2 łyżkami masy ziemniaczanej. Foremki wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą. Na dno nałóż masę ziemniaczaną, na nią szpinak, przykryj masą ziemniaczaną. Piecz 45 min (180 st.), aż wierzch zbrązowieje, a tymbaliki lekko podrosną. Pyszne są z sosem pesto.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)