Szczawiowy omlet

Pyszny z żółtym serem!

DRUKUJ PRZEPIS
Szczawiowy omlet
mat. prasowe
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 jajka 

  • 50 g liści szczawiu

  • 3-4 łyżki startego sera żółtego Gouda MSM Mońki

  • 2-3 łyżki oliwy

  • sól, pieprz
Omlet owsiany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Jajka wbijamy do miski i doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty ser Gouda.
  2. Szczaw myjemy, odrywamy łodyżki, zwijamy w rulony i kroimy w cienkie paseczki. Podsmażamy na odrobinie oliwy aż zmięknie.
  3. Dodajemy jajka i całość mieszamy. Omlet smażymy na małym ogniu aż spód się zarumieni, po czym przewracamy na drugą stronę.
  4. Gotowy omlet ze szczawiem posypujemy startym serem i doprawiamy pieprzem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)