Sałatka z kuskusem i z porem

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
- opakowanie kaszy kuskus
- 2 łyżeczki przyprawy typu warzywko
- pęczek natki
- 1/2 pora
- mała cebula
- łyżka masła
- 3–4 duże rzodkiewki
- duży ogórek kiszony lub dwa konserwowe
- 2 kiełbaski bankietowe lub kabanosy
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
1. Kuskus wsyp do miseczki, wymieszaj z przyprawą typu warzywko. Następnie zalej go wrzącą wodą, powinna przykryć kaszę około 1-cm warstwą. Wymieszaj. Przykryj pokrywką i odstaw na około 5 minut, aby kasza spęczniała. Następnie dokładnie wymieszaj widelcem w celu pozbycia się grudek. Przestudź.

2. Por pokrój w talarki, a cebulę posiekaj. Zeszklij na maśle, lekko posól i dalej duś na wolnym ogniu, aż cebula zmięknie. Rzodkiewkę pokrój w plasterki, kiszone ogórki w półplasterki. Natkę opłucz, posiekaj, a kabanosy pokrój w skośne plastry.

3. Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj z przestudzoną kaszą. Dopraw pieprzem i ewentualnie solą.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA