- 2–3 nieduże, młode cukinie
- 40 dag mięsa z piersi kurczaka
- 1 papryka l 1 dymka ze szczypiorem
- 2 plasterki wędzonego boczku
- sól i pieprz
Mięso opłukać, pokroić na nieduże paski, posypać solą i pieprzem, lekko podsmażyć na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni, przestudzić. Plasterki boczku pokroić w drobną kostkę, obsmażyć, dodać pokrojoną paprykę i cebulkę, mieszając, smażyć jeszcze kilka minut, przyprawić. Cukinie opłukać, wytrzeć, pokroić wzdłuż na plastry, na każdym położyć kawałek mięsa, zwinąć, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu położyć podsmażony boczek, zapiekać 15 min w 180°C.
Źródło: Przyjaciółka