Paprykowy keczup - przepis

Paprykowy keczup to doskonały domowy sos do wędlin. Przygotowanie domowego ketchupu jest naprawdę proste!

DRUKUJ PRZEPIS
Paprykowy keczup - przepis
A. Rogalski
Czas wykonania: 60 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • czerwona papryka
  • papryczka chili
  • 6 pomidorów
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • oregano
  • bazylia
  • mielona papryka
  • cukier
  • sól
  • pieprz
Sos grzybowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
Paprykę opiecz, ostudź, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Cebulę, czosnek i chili posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory, razem rozgotuj i zmiksuj. Dodaj pokrojoną paprykę. Dopraw ziołami i przyprawami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)