Kanapki z pianką jajeczną i rukolą

Kanapki to bardzo często pierwszy posiłek, jaki zjadamy w ciągu dnia. Spraw, aby były wyjątkowe!

DRUKUJ PRZEPIS
Kanapki z pianką jajeczną i rukolą
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 45 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 jajek
  • 1/2 szklanki mleka
  • świeżo mielona gałka muszkatołowa
  • szczypta soli
  • 4 kromki dobrego razowca
  • wędzony pstrąg
  • rukola
  • majonez
  • koperek
Jajecznica ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Jajka ubij z mlekiem, dopraw solą oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Masę przelej do małej, płaskiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w kąpieli wodnej około 40 min w temp. 170 stopni, aż masa się zetnie. Przestudź, pokrój na 8 równej wielkości trójkątów.
  2. Chleb posmaruj majonezem, przekrój na pół, obłóż listkami rukoli. Następnie połóż mus jajeczny. Rybę obierz ze skóry i ości, podziel na mniejsze kawałki. Obłóż nimi przygotowane kanapeczki. Udekoruj koperkiem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)