Jajka w sosie majonezowym

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Sposób przygotowania

W paski pokroić szynkę a pieczarki i kapary - w kostkę. Wszystkie składniki poza jajkami wymieszać z majonezem roztartym z jogurtem. Przyprawić do smaku. Jajka obrać. Przekroić na pół. Położyć na sosie żółtkiem do góry.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

8 jajek ugotowanych na twardo,
5 dag szynki konserwowej,
1 łyżka posiekanego szczypiorku,
6 łyżek majonezu,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
1 łyżka posiekanych kaparów,
10 pieczarek marynowanych,
pierz,
sól.
Oceń 0,00 / 0 głosów
Drukuj Drukuj

Pasta jajeczna - Kasia gotuje z Polki.pl

 

Zobacz także

 
 
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny