Grzanki z szynką i jajkiem

Grzanki z szynką i jajkiem mogą być podane zarówno na śniadanie, jak i jako imprezowa przekąska!

DRUKUJ PRZEPIS
Grzanki z szynką i jajkiem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 15 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 kromki czerstwego chleba
  • 4 plastry szynki
  • 4 łyżki posiekanego szpinaku
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 4 małe jajka
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 łyżki octu winnego
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz
Jajecznica ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Chleb natrzyj przekrojonymi ząbkami czosnku. Zrumień z jednej strony na oliwie, odwróć. Na rumianej stronie ułóż plastry szynki i przykryj szpinakiem. Posyp solą, pieprzem i parmezanem. Smaż, aż spód się zarumieni, a parmezan roztopi.
  2. Zagotuj 1 litr wrzątku z octem. Jajka wbij kolejno na talerz i ostrożnie wlej do wrzątku. Gotuj 5 min, nadając białku owalny kształt. Jajka wyjmij, ułóż na grzankach. Posyp solą i papryką. Udekoruj połówkami pomidorków.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)