Bułgarski miszmasz (jajecznica)

Bułgarski miszmasz (jajecznica) fot. STOCKFOOD/FREE
Klasyczna jajecznica z dodatkiem sera i pieczonej papryki
/ 12.08.2010 08:10
Bułgarski miszmasz (jajecznica) fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie 20 min * pieczenie i smażenie 30 min * 1 porcja – ok. 230 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 7 jajek
- 2 strąki czerwonej papryki
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 2 pomidory
- 2 łyżki startego sera kaszkawał
- natka pietruszki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Paprykę umyj, opiecz w piekarniku, obierz ze skórki, pokrój na kawałki, usuń nasionka.

2. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na maśle. Dodaj pomidory i paprykę, przesmaż.

3. Jajka rozmieszaj w miseczce z solą, pieprzem i serem. Wlej do warzyw na patelni, smaż, aż jajka się zetną, od czasu do czasu zamieszaj.

4. Jajecznicę posyp posiekaną natką pietruszki, podawaj z chlebem.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA