Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 530 kcal
Składniki:
-
2 ogórki
-
20 dag twarogu
-
20 dag sera z niebieską pleśnią
-
10 dag orzechów włoskich
-
natka pietruszki
-
koperek
-
3 łyżki śmietany 18 proc.
-
pieprz biały
Sos:
-
3 łyżki oliwy
-
łyżeczka miodu
-
1/2 łyżeczki soku z cytryny lub octu jabłkowego
Przygotowanie:
-
Umyte ogórki przekrój wzdłuż na pół, a potem jeszcze na pół. Usuń miąższ z pestkami.
-
Twaróg wymieszaj z pokrojonym w kostkę serem pleśniowym, posiekanymi orzechami, natką i koperkiem oraz śmietaną. Dopraw pieprzem.
-
Farszem nadziej ogórki, ułóż na talerzu i polej sosem przygotowanym z oliwy, miodu i soku z cytryny.
DRUKUJ PRZEPIS