Ciemne kakao w proszku firmy Emix to produkt najwyższej jakości, wytwarzany z najlepszych składników. Charakteryzuje się wyrazistym, głębokim smakiem oraz wspaniałym, czekoladowym aromatem. Kakao EMIX jest jednym z najciemniejszych kakao na rynku, co świadczy o bardzo dużej zwartości ziaren kakaowca w produkcie, który ma również obniżoną zawartość tłuszczu.
Kakao w kuchni
Kakao to nie tylko przyjemnie rozgrzewający napój. Czekoladowy proszek znajdzie też szerokie zastosowanie w kuchni. Z jego pomocą upieczemy wszystkie ciemne ciasta, jak murzynki, czekoladowe biszkopty, kakaowe babki, muffiny, suflety, czekoladowe ciasteczka. Przyda się także przy przygotowywaniu czekoladowych lukrów, polew, sosów i kremów. Kilka łyżek kakao wystarczy, aby zmienić deser w czekoladową fantazję.
Należy pamiętać, że przy wypiekach bardzo ważna jest jakość kakao, z którego korzystamy. Mimo, że dodajemy go niewiele, to ono ma decydujący wpływ na smak ciasta lub kremu. W tym wypadku produkt marki Emix sprawdzi się doskonale.
Dlaczego warto pić kakao?
Kakao dostarcza jest doskonałym źródłem magnezu i potasu, jak również cynku i żelaza. Dostarcza organizmowi bioflawonoidów – substancji o działaniu przeciwutleniającym. Ponadto zawiera naturalne substancje o działaniu pobudzającym – kofeinę oraz teobrominę, która regeneruje organizm po wysiłku fizycznym lub psychicznym.
Cena:
Ciemne kakao Emix (100 g) – 2,80 zł