Zapiekane patisony nadzewane kaszą

Musisz ich koniecznie skosztować!

DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekane patisony nadzewane kaszą
A. Rogalski
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 patisony
  • 15 dag kaszy jaglanej
  • 15 dag boczniaków
  • ser feta
  • papryka
  • cebula
  • ser żółty
  • jajko
  • natka pietruszki
  • sos pomidorowy
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. 4 patisony (po 40 dag) umyj, odetnij wierzchy, wydrąż miękki miąższ z pestkami.
  2. Gotuj 3 min w osolonej wodzie, ostudź.
  3. 15 dag kaszy jaglanej ugotuj, osącz, wymieszaj z 15 dag pokrojonych i podsmażonych boczniaków, pokrojoną w kostkę fetą, posiekaną papryką i cebulą, 10 dag startego sera, jajkiem i natką.
  4. Wstaw do brytfanki z sosem z pomidorów i cebuli, zapiekaj 40 min.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/4 miesiące temu
Farsz dobry, ale patisony zbyt twarde. Być może 3 minuty gotowania to za mało.