Papryka po grecku z grilla

Papryka po grecku z grilla to zaskakujące i szybkie do przygotowanie danie. Zobacz przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Papryka po grecku z grilla
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże papryki (żółte)
  • 30 dag fety
  • 4 kromki czerstwego chleba
  • 20 dag pomidorków czereśniowych
  • 10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek

Dodatki:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2–3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pesto (ze słoika)
  • 2 łyżki listków bazylii
  • sól, pieprz
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Warzywa umyj pod zimną wodą. Ze strąków papryk odkrój wierzchy, usuń ze środka pestki. Odkrojone wierzchy pokrój w kostkę. Pomidorki czereśniowe poprzekrajaj na połówki. Oliwki osącz z zalewy i pokrój na plasterki.
  2. Kromki chleba natrzyj przekrojonymi ząbkami czosnku, pokrój w kostkę i zarumień na oliwie.
  3. Fetę pokrój w kostkę, wymieszaj z grzankami, pomidorami, oliwkami i papryką. Dodaj pesto, listki bazylii oraz sól i pieprz do smaku.
  4. Strąki papryki napełnij nadzieniem, zawiń w folię aluminiową, ustaw pionowo na tackach do grillowania. Piecz na rozżarzonych węglach przez około 20 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)