Makaron fusilli z sosem pieczarkowym

Makaron i pieczarka to idealny duet smakowy nie tylko dla wegetarian.

DRUKUJ PRZEPIS
Makaron fusilli z sosem pieczarkowym
serwis prasowy
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
25 g pieczarek
natka pietruszki
1 cebula
3 ząbki czosnku
białe wino
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
300 g międzybrodzkiego makaronu typu świderki
Pulpety w sosie pieczarkowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Makaron gotujemy zgodnie z poleceniami producenta. Oczyszczone pieczarki kroimy na tak zwane ósemki.
  2. Pietruszkę oraz cebulę drobno siekamy, a czosnek wyciskamy.
  3. Na patelni podsmażamy cebulę i pieczarki, gdy będą już gotowe dodajemy odrobinę wina i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
  4. Ugotowany makaron odcedzamy i podajemy z grzybami oraz sosem. Na koniec możemy posypać natką pietruszki.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)