Karp z pieca z pieczarkami

Karp z pieca z pieczarkami koniecznie musi pojawić się na Twoim wigilijnym stole.

DRUKUJ PRZEPIS
Karp z pieca z pieczarkami
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 150 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1,2 kg filetów z karpia
  • 40 dag pieczarek
  • cebula
  • 2 jajka
  • 8 łyżek tartej bułki
  • 3 łyżki mąki
  • 10 dag masła
  • sok z cytryny
  • tymianek
  • mielona kolendra
  • sól
  • pieprz
  • pomarańcza
Zupa rybna - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Filety opłucz, oprósz solą, pieprzem i kolendrą. Skrop sokiem z cytryny. Chłodź 2 godz. Pieczarki pokrój, skrop sokiem z cytryny, posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Cebulę posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach masła. Dodaj pieczarki i smaż 7 min.
  2. Filety panieruj w mące, rozkłóconych jajkach i bułce. Płaskie naczynie wysmaruj masłem. Ułóż filety i posyp wiórkami z reszty masła. Rozłóż pieczarki, posyp je bułką i polej sosem ze smażenia. Zapiekaj 35 min (180 st.). Udekoruj cząstkami pomarańczy zrumienionymi na suchej patelni.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)