Indyk z curry, brokułem i marchewką

Indyk z curry, brokułem i marchewką to aromatyczne danie na twoim stole!

DRUKUJ PRZEPIS
Indyk z curry, brokułem  i marchewką
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 50 min
Ilość kalorii: 320 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 40 dag piersi indyka pokrojonej w dużą kostkę
  • 2 szklanki różyczek brokułu
  • 3 marchewki pokrojone w plasterki
  • 2 cebule pokrojone w półplasterki
  • posiekany ząbek czosnku
  • 2 szklanki bulionu z kurczaka
  • łyżeczka curry
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • pieprz
  • sól
  • olej
Tarta z brokułami, szynką i serem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso wymieszaj z sosem sojowym, curry, sporą ilością pieprzu oraz 2 łyżkami oleju. Przykryj i odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, podsmaż cebulę z marchewką, dodaj mięso i smaż na silnym ogniu, aż mięso lekko się zrumieni. Dodaj czosnek, wlej bulion. Przykryj i duś 15 min. Następnie dodaj brokuł i duś kolejne 15 min. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kaszą jaglaną.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)