Indyk gotowany na parze

Jedna porcja to tylko 265 kcal!

DRUKUJ PRZEPIS
Indyk gotowany na parze
A. Rogalski
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 265 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag fileta z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka mrożonego groszku
  • 3 marchewki
  • mały por
  • łyżka masła lub oliwy z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól
  • biały pieprz
Szybkie stir-fry z indykiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Filet opłucz, osusz, pokrój w poprzek włókien w grube plastry. Każdy natrzyj czosnkiem, oprósz lekko solą i pieprzem.  
  2. Marchewkę umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Por oczyść, opłucz, potnij w talarki.  
  3. Mięso i warzywa ułóż na tackach parowaru albo na sicie zawieszonym nad naczyniem z gotującą się wodą (przykryj!). Gotuj 15–20 min.
  4. Przed podaniem warzywa oprósz lekko solą. Mięso i warzywa skrop stopionym masłem, posyp posiekaną natką pietruszki.
  5. Podawaj np. z ugotowanym makaronem lub ryżem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (7)
Kinga/6 miesięcy temu
Mogę zapytać ile dałaś za taki parowar?
Martyna/6 miesięcy temu
Kupiłam w philipiaku i szczerzę mogę polecić mam od roku, a wygląda jak nowy, do tego ma długa gwarancję.
Regina/rok temu
Martyna a gdzie taki parowar kupiłaś?
POKAŻ KOMENTARZE (7)