Indycze roladki z parówkami

Do środka indycznych roladek z parówkami warto włożyć po kawałku żółtego sera.

DRUKUJ PRZEPIS
Indycze roladki z parówkami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 35 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 60 dag piersi indyka
  • 4 cienkie parówki drobiowe
  • 6–8 połówek suszonych pomidorów w oliwie

Na marynatę:

  • 4–5 łyżek oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • 3–4 łyżki musztardy miodowej
  • 5–6  łyżek keczupu
  • 2–3 ząbki czosnku
  • ziołowa przyprawa do grilla
  • sól, pieprz
Szybkie stir-fry z indykiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso opłucz, osusz, oczyść z błonek. Pokrój w poprzek włókien na cztery plastry. Włóż pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i rozgnieć dłonią.
  2. Przyrządź marynatę: musztardę wymieszaj z keczupem, sokiem cytrynowym oraz oliwą. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj do marynaty razem z ziołową przyprawą do grilla. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  3. Plastry mięsa posmaruj marynatą. Przełóż do zamykanego pojemnika i odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
  4. Suszone pomidory osącz z zalewy i pokrój na cienkie paseczki. Parówki obierz z osłonek i posmaruj marynatą.
  5. Na plastrach mięsa ułóż parówki z suszonymi pomidorami, zwiń w roladki, zepnij wykałaczką. Piecz 25–30 minut, w trakcie pieczenia obracając i smarując marynatą.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)