Grillowana tilapia z ziemniakami

Sezon na grillowanie można uznać za otwarty. Zamiast mięsa możesz jednak na ruszt wrzucić rybę!

DRUKUJ PRZEPIS
Grillowana tilapia z ziemniakami
serwis prasowy Global Fish
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 świeża patroszona Czerwona Tilapia
  • 4-5 ziemniaków
  • 2-3 czerwone papryczki chilli
  • odrobina oliwy
  • sól, pieprz
  • listek laurowy
  • gałązka rozmarynu
  • szczypta sezamu
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Rybę myjemy, a następnie osuszamy na papierowym ręczniku.
  2. Doprawiamy ją solą i pieprzem, by następnie natrzeć oliwą i obłożyć ziołami. umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. 
  3. Tak przygotowaną rybę odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.
  4. W tym czasie obieramy ziemniaki i lekko podgotowujemy je w osolonej wodzie. Po upływie dwóch godzin kładziemy rybę na  rozgrzanym grillu i smażymy dopóki nie będzie miękka.
  5. Tilapię podajemy z ziemniaczkami. Smacznego!
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)