POLECAMY

Conchiglie z pomidorami

Makaron gotowany poprzedniego dnia można odświeżyć gotując go przez minutę w osolonym wrzątku.

DRUKUJ PRZEPIS
Conchiglie z pomidorami
Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Ilość kalorii: 260 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 8 dużych, makaronowych muszli
  • 2 duże pomidory
  • 2 łyżki pomidorów suszonych w zalewie z oliwy
  • 10 dag twarogu, np. koziego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • listki natki pietruszki lub kolendry do dekoracji
Przygotowanie:
  1. Muszle ugotuj al dente. Odcedź je, przelej zimną wodą, dokładnie osącz.
  2. Pomidory umyj, natnij ich skórkę, zanurz na 30 sekund we wrzątku, obierz ze skórki. Usuń z nich nasionka i stwardniałe kawałki, miąższ pokrój w kostkę. Pomidory suszone posiekaj. Twaróg pokrusz, czosnek przepuść przez praskę.
  3. Rozdrobnione składniki wymieszaj z 1–2 łyżkami oliwy z pomidorów, dopraw. Farszem napełnij muszle, udekoruj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)