Nalewka pieprzowa - przepis

Ponoć działa cuda przy bólu żołądka. Świetna też na stany grypowe – błyskawicznie i silnie rozgrzewa.

DRUKUJ PRZEPIS
Nalewka pieprzowa - przepis
A. Rogalski
Czas wykonania: 10 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 litra wódki 45 proc. alk.
Kompot z suszu - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
Ziarna pieprzu i ziela angielskiego wsyp do butelki razem z ostrą papryką. Zalej wódką i odstaw na 7 dni. Nalewki nie zlewaj, tylko pozostaw razem z ziarnami.

Zażywaj przy infekcjach 2–3 razy dziennie po pół małego kieliszka (ok. 20 gram). Przy problemach żołądkowych zażyj jednorazowo do 40 g nalewki.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: nalewka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)