Nalewka jarzębinowa - przepis

Nalewkę jarzębinową rób tylko z przemrożonych owoców, wtedy pozbędziesz się smaku goryczki

DRUKUJ PRZEPIS
Nalewka jarzębinowa - przepis
A. Rogalski
Czas wykonania: 10 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • ok. 20 dag owoców jarzębiny (zebranych po pierwszych przymrozkach)
  • 1 litr wódki 40 proc.
  • 4 łyżki miodu spadziowego
Kompot z suszu - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Owoce wsyp do ciemnej butelki (powinny wypełniać 1/3 butelki), zalej wódką, odstaw na 2 tygodnie w ciemne miejsce. Zlej nalewkę, po czym owoce zalej resztą wódki.
  2. Po 2 tygodniach zlej nalewkę. Obie nalewki wymieszaj, dodaj miód rozmieszany w małej ilości wody. Nalewkę wlej do ciemnej butelki i odstaw na 2 tygodnie.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)