Kawa na zimno

Kawa na zimno - najlepszy sposób orzeźwienie!

DRUKUJ PRZEPIS
Kawa na zimno
Panthermedia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 3 szklanki bardzo mocnej kawy
Kuchnia Gotujmy: napar z hibiskusa
Przygotowanie:
  1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Połączyć z kawą i mlekiem.
  2. Pozostawić do ostygnięcia.
  3. Kawę na zimno chłodzić kilka godzin.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/3 lata temu
Mmm… wygląda fantastycznie :D Ciekawe czy tak samo smakuje jak wygląda ;) Bo jak na razie nic nie równa się ze smakiem kaw z mlekiem robionych przez ekspres Moltio rodziców. Spróbuję zrobić na bazie kawy przygotowanej przez ekspres, a czy ktoś może mi powiedzieć jak długo ma ta kawa się chłodzić w lodówce?? Czas jest pojęciem względnym ;)