Trójkąciki toffi

Gotowe bez pieczenia
/ 19.09.2013 10:24
DRUKUJ PRZEPIS
Liczba porcji: 16
Czas wykonania: 180 min
Ilość kalorii: 180 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 20 dag herbatników
  • 3 czubate łyżki wiórków kokosowych
  • 15 dag masła
  • 10 dag cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki śmietany 18-proc.

Polewa:

  • 8 dag czekolady deserowej
  • 3 łyżki śmietany 30-proc.
  • 3 łyżki cukru pudru

Dodatkowo:

  • 3 łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie:
  1. Herbatniki pokrusz wałkiem w foliowej torebce, połącz z wiórkami kokosowymi. W garnuszku rozpuść cukier z miodem. Gdy uzyskasz złoty karmel, dodaj do niego śmietanę i masło. Ogrzewaj, aż składniki się połączą. Wsyp pokruszone herbatniki z wiórkami, wymieszaj.  
  2. Dno tortownicy o średn. 20 cm wyłóż pergaminem. Masą wyłóż formę, dociśnij, chłodź 2 godz. Czekoladę połam, podgrzej z cukrem pudrem i śmietaną. Wylej na spód, posyp wiórkami. Ostudź, pokrój na trójkąty.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA