Rolada czekoladowa z bitą śmietaną i owocami

Idealne połączenie!

DRUKUJ PRZEPIS
Rolada czekoladowa z bitą śmietaną i owocami
Fotolia
Liczba porcji: 10
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 380 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Ciasto:
  • 7 dag gorzkiej czekolady
  • 4 jajka
  • 10 dag cukru
  • 10 dag mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
Nadzienie:
  • 2 szklanki kremówki
  • usztywniacz do śmietany
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 5 dag płatków migdałowych
  • 35 dag mieszanych drobnych owoców (mogą być mrożone)
Imbirowa kruszonka z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę z proszkiem i startą czekoladę.
  2. Połącz z pianą z białek.
  3. Blaszkę natłuść i wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto.
  4. Piecz 13 min (180 st.). Wyłóż na arkusz pergaminu. Zwiń w roladę.
  5. Kremówkę ubij, wsyp cukier puder i usztywniacz.
  6. Ciasto rozwiń, posmaruj kremem, posyp płatkami i owocami.
  7. Zwiń roladę, schłodź.

Wypróbuj inne pyszne rolady:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)