Muffiny z cytrynowym kremem

Masz ochotę na coś słodkiego? Wypróbuj nasz przepis na muffiny z kremem cytrynowym.

DRUKUJ PRZEPIS
Muffiny z cytrynowym kremem
A. Rogalski
Liczba porcji: 12
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 320 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:

Ciasto:

  • 25 dag mąki
  • 10 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • 150 ml jogurtu
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 24 wiśnie bez pestek (mrożone, kandyzowane)

Krem cytrynowy:

  • 15 dag masła
  • 20 dag cukru pudru
  • cytryna
Muffiny z cebulką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Do miski wbij jajka, wsyp cukier, cukier waniliowy, ubij na puszystą masę. Wlej jogurt i olej, wymieszaj. Utrzyj z dodawaną po łyżce mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do 12 foremek na muffiny włóż papierowe papilotki. Do 2/3 wysokości papilotek nałóż ciasto. Do środka każdej muffinki wciśnij po 2 wiśnie. Piecz ok. 20 min (180 st.). Ostudź.
  2. Na krem utrzyj masło z cukrem pudrem. Pod koniec dodaj skórkę otartą z cytryny i wyciśnięty z niej sok. Na wierzchu muffinek ułóż po kopiastej łyżeczce kremu cytrynowego.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)