Majonezowe ciasto czekoladowe

Odkryj ten zaskakujący smak czekoladowego ciasta majonezowego!

DRUKUJ PRZEPIS
Majonezowe ciasto czekoladowe
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 250 ml majonezu
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • tłuszcz do wysmarowania formy
Ciasto jogurtowe z twarożkiem i brzoskwiniami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Wymieszać mąkę z cukrem, cukrem waniliowym, kakao, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczaną.
  2. Dodać majonez i wodę.
  3. Ubijać mikserem przez około 2 minuty. 
  4. Formę wysmarować tłuszczem. Przelać ciasto.
  5. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut.
  6. Podawać po wystudzeniu.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)