Jabłka w szlafroczku z ciasta francuskiego

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 4 jabłka
- 4 łyżki dżemu borówkowego lub żurawinowego
- żółtko
- sok z cytryny
Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie rozmrozić w temperaturze pokojowej. Wyciąć z niego 4 kwadraty takiej wielkości, żeby było można zawinąć w nie jabłka.

2. Owoce obrać, skropić sokiem z cytryny, usunąć gniazda nasienne. Do środka jabłek włożyć porcję dżemu borówkowego. Zawinąć starannie w płat ciasta (jak w chusteczkę).

3. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Jabłka umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Podawać na ciepło.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA