Delikatny czekoladowy suflet

Przygotowanie tej czekoladowej uczty zajmie ci nieco ponad pół godziny...

DRUKUJ PRZEPIS
Delikatny czekoladowy suflet
Stockfood/Free
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 35 min
Ilość kalorii: 375 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 200 g czekolady deserowej
  • 6 jajek
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 12 dag cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka startej czekolady
Rogaliki z malinami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Czekoladę połam na kawałki. Włóż do miseczki, roztop nad parą wodną. Zmiksuj z żółtkami i cukrem wanilinowym. Na końcu połącz z mąką i połową cukru.
  2. Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj do nich pozostały cukier, ubij. Pianę dodaj do masy czekoladowej, delikatnie wymieszaj.
  3. Kokilki natłuść masłem, wysyp startą czekoladą. Napełnij masą, piecz ok. 20 min w temp. 200 st. C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)