Babeczki kruche z czereśniami

Pyszne ciasteczka z sezonowymi owocami!

DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki kruche z czereśniami
Fotolia
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 30 dag mąki
  • 20 dag masła
  • 10 dag cukru
  • 1 żółtko
  • 1 torebka budyniu śmietankowego
  • 1/2 l mleka
  • 50 dag ciemnych czereśni
  • 1/2 opakowania galaretki, np. agrestowej
  • sól
Ciasteczka dyniowe - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Schłodzone masło posiekaj z mąką i cukrem. Dodaj żółtko i szczyptę soli, zagnieć kruche ciasto. Schłodź w lodówce.
  2. Galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody, odstaw, by wystygła. Na mleku ugotuj budyń. Pozostaw do ostygnięcia.
  3. Czereśnie umyj, osusz, wydryluj.
  4. Ciasto na babeczki z czereśniami dość cienko rozwałkuj. Wyklej nim małe foremki. Piecz w 200 st. C na złoty kolor. Schłodź, wyjmij z foremek.
  5. Babeczki z czereśniami napełnij budyniem i owocami. Posmaruj tężejącą galaretką, zastudź.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
Ania/3 lata temu
Mojemu tacie właśnie takie babeczki z czereśniami smakowały najbardziej rok temu... :)