Placuszki kukurydziane

Łatwe w przygotowaniu, doskonałe na niedzielny podwieczorek.
/ 16.03.2006 16:57
 
20 min, 6 porcji
1 porcja 210 kalorii

Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1,5 szklanki mleka
- 2 jajka
- sól
- 1 puszka kukurydzy
- 1 por
- 2 pomidory
- pół pęczka natki pietruszki
- olej do smażenia

Mąkę rozmieszać z mlekiem, jajkami i szczyptą soli,
kukurydzę osączyć z zalewy, pora oczyścić, opłukać, pokroić na krążki,
ciasto wymieszać z kukurydzą, porem i listkami natki,
pomidory umyć, pokroić na dość grube plastry,
rozłożyć je na patelni z dosyć dużą ilością rozgrzanego oleju,
na pomidory nakładać łyżką porcje ciasta, by powstały małe placuszki,
smażyć z obu stron na złoty kolor.