Oscypki duże i małe z grilla

Pyszne oscypki w postaci grillowanego dania zdobędą serca Twoich majówkowych gości. Nie wierzysz? Sprawdź przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Oscypki duże i małe z grilla
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • duży oscypek lub kilka małych
  • oliwa
  • papryka słodka w proszku
  • suszona bazylia, oregano, zioła prowansalskie lub inne ulubione przyprawy
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Oscypka pokroić na plastry o grubości 2 cm (małe pokroić wzdłuż na pół), posmarować niewielka ilością oliwy. Następnie wetrzeć paprykę i posypać ulubionymi ziołami.
  2. Ułożyć na tacce aluminiowej i ustawić wysoko nad żarzącym się węglem. W trakcie pieczenia ser odwracać. Podawać z sałatką w typie greckiej, ale bez fety i oliwek.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)