Aromatyczne dipy z dodatkami

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
Dip serowy:
- 25 dag sera rokpol (lub innego niebieskiego sera pleśniowego)
- 1/2 szklanki śmietany 18-proc. 
- 2 łyżki majonezu
- pieprz biały
- kilka kropli soku z cytryny
- szczypta ostrej papryki
- płaska łyżeczka ostrego keczupu

Dip gruszkowo-ogórkowy:

- gruszka obrana i pokrojona w kostkę
- mały ogórek pokrojony w kosteczkę
- łyżeczka musztardy Dijon (lub innej ostrej)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 18-proc.
- 2 łyżki serka śmietankowego
- kilka kropli soku z cytryny
- sól

Dodatkowo:
- pokrojone w słupki marchewki
- ogórki
- pokrojony seler naciowy
- pomidorki koktajlowe
- ulubione chipsy
Przygotowanie:
1. Na dip serowy: wymieszaj rokpol ze śmietaną, majonezem i sokiem z cytryny dopraw białym pieprzem, szczyptą ostrej papryki i keczupem .

2. Na dip gruszkowo-ogórkowy: gruszkę i ogórek wymieszaj z musztardą, majonezem, śmietaną i serkiem. Dopraw sokiem z cytryny i solą. 

3. Przygotowane dipy podawaj z warzywami, ewentualnie chipsami ziemniaczanymi lub kukurydzianymi.
DRUKUJ PRZEPIS